Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Λαμπερό Δέρμα Και Διατροφή

Όσα θαυματουργά συστατικά κι αν κρύβει η επιστήμη της δερματολογίας στα εργαστήρια της, η φροντίδα του δέρματος είναι πολύ απλή, αρκεί να εντάξουμε στη καθημερινή διατροφή μας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Το κλειδί για ένα όμορφο δέρμα είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής. Σύγχρονες μελέτες δείχνουν πως η άσκηση, ο επαρκής ύπνος και η σωστή διατροφή είναι η απάντηση για ένα υγιές δέρμα.

ΝΕΡΟ

Ενυδατώνει τον οργανισμό, βοηθάει στην αποβολή τοξινών, δίνει ελαστικότητα στην επιδερμίδα, προλαμβάνει λεπτές γραμμές. Για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα είναι απαραίτητα σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

Περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Έχει αντιγηραντική δράση, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να προσδίδει στην επιδερμίδα νεότητα και λάμψη.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ (ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ)

Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, προστατεύουν το δέρμα από σημάδια ακμής  και ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος.

 

ΝΤΟΜΑΤΑ

Έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην αποφυγή εγκαυμάτων από τον ήλιο. Μαζί με τα καροτενοειδή που περιέχει, επιβραδύνει την κυτταρική καταστροφή από τις ελεύθερες ρίζες.

 

ΑΥΓΑ

Κύρια πηγή πρωτεΐνης, αναπλάθει τα κύτταρα και τα προστατεύει από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

 

ΟΣΠΡΙΑ

Επίσης πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αναπλάθουν τα κύτταρα του δέρματος .

 

ΜΑΝΓΚΟ

Πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία σε κυτταρικό επίπεδο διατηρεί την καλή υγεία του δέρματος.

 

ΑΠΑΧΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Αποτελούν την κύρια πηγή πρωτεΐνης, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα πιο ελαστικό.

 

ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ

Όπως η σαρδέλα, η ρέγκα και ο σολωμός, είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση με αποτέλεσμα να κάνουν το δέρμα πιο λείο και σφιχτό.

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, αλλά και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Με αντιφλεγμονώδη δράση, είναι ένα τρόφιμο που προστατεύει το δέρμα από την γήρανση.

 

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ (κυρίως καρύδια και αμύγδαλα)

Είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε, λειαίνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

 

ΡΟΔΙ

Όταν τοποθετηθεί τοπικά, αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο, βοηθάει το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και επιταχύνει την επούλωση από τραύματα.     

 

ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στα λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στο κρέας. Έχει αντιγηραντική και συσφικτική δράση.
Ο συνδυασμός σωστής διατροφής με την κατάλληλη φροντίδα προϊόντων περιποίησης προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία, είναι ο σύμμαχός μας για ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα.  

Πηγή: ιατροnet
Επιμέλεια: Λουκία Καραγιάννη -  Αισθητικός

Βρείτε τα προϊόντα μας στο e-shop μας ή στα φυσικά μάς καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου