Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Γυμναστήριο Και Συμπληρώματα Διατροφής

Μπήκε η άνοιξη και αρχίζει η περίοδος που όλοι ξεκινάμε γυμναστήριο για να βελτιώσουμε το σώμα μας εώς το καλοκαίρι. Τι μας βοηθάει όμως σε συνδυασμό με τη γυμναστική ώστε να πετύχουμε γρηγορότερα αποτελέσματα, καλύτερη γράμμωση, χάσιμο βάρους, κάψιμο λίπους, μυιική ενδυνάμωση και βελτιωμένη φυσική κατάσταση;

Αρχικά να αναφέρω ότι οι ημερήσιες ανάγκες  του οργανισμού σε πρωτείνη είναι 0,8γρ/kg σωματικού βάρους. Σε διάστημα εκγύμνασης χρειάζονται έως και 1,7 γρ/kg σωματικού βάρους.
Για αύξηση απόδοσης και εφοδιασμό με ενέργεια διαρκώς είναι απαραίτητο να συνοδεύουμε τη προπόνηση μας με ηλεκτρολύτες. Στο φαρμακείο μπορούμε να εφοδιαστούμε ηλεκτρολύτες σε αναβράζοντα δισκία ή σε σκόνη. Για χτίσιμο της μυικής μάζας, γρηγορότερη αποκατάσταση των μυών μετά τη προπόνηση και ταχύτερη αύξηση του επιπέδου ασκήσεων και αντοχής είναι απαραίτητο ένα σκεύασμα πρωτείνης ορού γάλακτος υψηλής καθαρότητας, πιστοποιημένης παρασκευής που διανέμεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Αμινοξέα που μπορούμε να πάρουμε συμπληρωματικά είναι η αργινίνη, η ορνιθίνη, η καρνιτίνη,η γλουταμίνη και τα BCAA.

Τα BCAA ή αλλιώς αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (λευκίνη, ισολευκίνη, βαλίνη) βοηθούν στη μείωση σωματικής κόπωσης.
Η γλουταμίνη βοηθάει στην επιδιόρθωση του μυικού ιστού και στην ανάπτυξη του.
Η καρνιτίνη αυξάνει την ενέργεια και αντοχή και συμβάλλει στη μείωση του υποδόριου λίπους.
Η ορνιθίνη βοηθάει στην έκκριση της αυξητικής ορμόνης και στο μεταβολισμό του λίπους.
Η αργινίνη αυξάνει την αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τέλος η δύσκολη καθημερινότητα του καθενός από εμάς μπορεί να επηρεάζει τη διατροφή μας. Είναι απαραίτητη σε έντονους ρυθμούς μια πολυβιταμίνη που θα μας αναπληρώσει κάποια χαμηλά επίπεδα βιταμινών λόγω κακής διατροφής. Επειδή στόχος είναι η υγιεινή και σωστή διατροφή συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας και ενημερωθείτε για καθετί που θα βελτιώσει τον τρόπο ζωή σας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου