Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κρέμα ματιών: Ποιός ο σωστός χρόνος να την ξεκινήσεις και ποια η σωστή της χρήση

Όταν είσαι στην 10ετία των 20 η πρόληψη και η ενυδάτωση είναι οι βασικοί λόγοι για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών. Το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι πολλές ώρες στον υπολογιστή συνθέτουν τις συνθήκες εξόντωσης των ματιών και το αποτέλεσμα είναι οι μαύροι κύκλοι να γίνονται έντονοι και μόνιμοι.

Το συστατικό που πρέπει να αναζητάς σε μια κρέμα ματιών είναι το υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και η καφεΐνη η οποία τονώνει την μικροκυκλοφορία  στην περιοχή των ματιών.

Στα 30 οι λεπτές γραμμές στην εξωτερική γωνία των ματιών είναι ορατές ενώ μετά τα 40 γίνονται   βαθιές και μόνιμες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι πιο ισχυρά συστατικά όπως βιταμίνη C για λείανση και λάμψη και ρετινόλη που ενισχύει τα κύτταρα της επιδερμίδας και αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου. 

Η σωστή χρήση


Η κρέμα ματιών εφαρμόζεται περιμετρικά του οφθαλμικού κόχγου, δηλαδή της κοιλότητας που προστατεύει το βολβό του ματιού. Πίεσε το δέρμα για να τον εντοπίσεις πάνω από τα ζυγωματικά σου. Ακολουθώντας τον θα καταλάβεις ότι είναι ένας κύκλος που περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού, συνεχίζει στο φρύδι και καταλήγει στην εσωτερική γωνία. Απόφευγε να βάζεις προϊον κοντά στα βλέφαρα γιατί με την κίνηση υπάρχει φόβος να εισέλθει μέσα στα μάτια και να προκληθεί ερεθισμός. Το κατάλληλο δάχτυλο για την εφαρμογή της είναι ο παράμεσος γιατί ασκεί την λιγότερη πίεση, λίγα ελαφρά χτυπηματάκια βοηθάνε στην διέγερση της περιοχής και ενισχύουν την μικροκυκλοφορία. Απαγορεύεται η τριβή και επιτρέπονται ταμποναριστές και ελαφρές κινήσεις.

Λουκία Καραγιάννη, Αισθητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου