Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συμβουλές Για Την Ενυδάτωση Του Σώματος


Η συνεχής χρήση σκληρών σαπουνιών διαταράσσουν την υδρολιπιδική  ισορροπία της  επιδερμίδας όπως επίσης η ζέστη, το κρύο, ο αέρας και το ξηρό κλίμα.

Η περιποίηση του δέρματος ξεκινάει με την καλή ενυδάτωσή του (και μην ξεχνάτε ότι ένα αφυδατωμένο δέρμα δείχνει πιο γερασμένο). Επίσης είναι ξηρό και χάνει την ελαστικότητα του.

Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική


Την ώρα που είστε στο ντους χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα  ενυδατικό αφρόλουτρο. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά σαπούνια, υπάρχει φόβος να αφυδατώσουν το δέρμα σας  και να σας προκαλέσουν ερεθισμούς. Επιλέξτε φυτικά αφρόλουτρα ή με χαμηλό ph. Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό γιατί αφυδατώνει το δέρμα.

Μετά το ντους μια με δυο φορές την εβδομάδα, κάντε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν (peeling σώματος) που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

Ξεβγάλτε καλά το δέρμα σας γιατί τα υπολείμματα του αφρόλουτρου μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα.

Βγαίνοντας από το ντους σκουπίστε απαλά με την πετσέτα χωρίς να τρίβετε το σώμα σας.

Σειρά έχει η ενυδάτωση καθημερινά γιατί σας προσφέρει ελαστική και απαλή επιδερμίδα. Μια κρέμα σώματος που περιέχει πλούσια ενυδατικά στοιχεία χαρίζει απαλή μεταξένια αίσθηση στην αφυδατωμένη επιδερμίδα. Ένα γαλάκτωμα με ελαφριά υφή είναι ιδανικό για την  αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα. Επίσης, εάν επιλέξετε ένα γαλάκτωμα που να συνδυάζει και  συσφιγκτική  δράση βοηθάει στην αναδόμηση του ώριμου δέρματος. Και τέλος, ένα γαλάκτωμα σε μορφή ζελ  χαρίζει αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης, έχει ελαστική υφή και είναι κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες.

 

Παρόλα αυτά είναι ακόμη αφυδατωμένο;


Η έλλειψη νερού στα κύτταρα μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο ή και στη διατροφή. Το μυστικό για την φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος είναι η ενυδάτωση του οργανισμού από μέσα με την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού. Μην ξεχνάτε, πέρα από την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου σας, να φροντίζετε το ίδιο σχολαστικά και την επιδερμίδα του σώματος σας!!

Λουκία Καραγιάννη, Αισθητικός
Πηγή: Όμορφα Μυστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου