Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αντιμετωπίζουμε Το Άγχος!


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι γεμάτος απαιτήσεις με αποτέλεσμα το άγχος να αποτελεί μόνιμο στοιχείο της ζωής μας και αυτό να μας απορροφά όλη την ενέργεια.


ΣΗΜΑΔΙΑ & ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ


Σωματικά πολλές φορές το άγχος μας δημιουργεί πονοκέφαλο, πόνο στο στήθος, ταχυπαλμία, υπέρταση, λαχάνιασμα, τρίξιμο δοντιών, δυσπεψία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, υπερβολική εφίδρωση, κόπωση, αϋπνία, δερματικά προβλήματα, σεξουαλική δυσλειτουργία κ.α.
Επηρεάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μέσω υπερβολικής ανησυχίας, αγωνίας, θυμού, ευερεθιστικότητας, κατάθλιψης , αισθήματος ανασφάλειας, μεταπτώσεων συμπεριφοράς, δυσκολίας συγκέντρωσης, απώλειας μνήμης, αρνητικότητας, τάσης ενοχοποίησης κ.α.
Και εμφανίζεται με συμπεριφορές όπως υπερβολική όρεξη ή ανορεξία, διαφωνίες, ξεσπάσματα θυμού, κακή απόδοση στη δουλειά, ανυπομονησία, αλλαγές στις σχέσεις, νευρικά τικ, απομόνωση, κάπνισμα, κλάμα, κατάχρηση ουσιών και φαρμάκων κ.α.
Το υπερβολικό άγχος επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω της κορτιζόλης, ορμόνη που εκκρίνεται εξαιτίας του και αυξάνει την ευαισθησία σε λοιμώξεις της άνω αναπνευστικής οδού όπως είναι το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη. Ακόμα, κάνει την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας και στηθάγχης, όπως και εμφράγματος σε νευρικά άτομα. Επίσης, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άσθματος, του ευερέθιστου εντέρου, των δερματικών παθήσεων, του χρόνιου πόνου και της κατάθλιψης.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιορίσουμε και γιατί όχι να αντιμετωπίσουμε το άγχος και σίγουρα είναι διαφορετικοί για τον καθένα από εμάς. 
  • Επικεντρωνόμαστε στα πράγματα που μας χαλαρώνουν είτε αυτό είναι μια βόλτα, ένα βιβλίο, ωραία μουσική,  ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. 
  • Δίνουμε προτεραιότητα στην ξεκούρασή μας και στον  καλό ύπνο φροντίζοντας το περιβάλλον που κοιμόμαστε να είναι ήσυχο, σκοτεινό και δροσερό. 
  • Φροντίζουμε να τηρούμε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας, να τρεφόμαστε υγιεινά  και να ασκούμαστε μέσα στην εβδομάδα. 
  • Αποφεύγουμε την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων καφεΐνης ή αλκοόλ, δυσκολεύει τον ύπνο μας, αυξάνει τους παλμούς μας και μας δημιουργεί περίσσεια υπερένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να μας βοηθήσουν αρκεί να εμπιστευτούμε κάποιον ειδικό ώστε να μας προτείνει το καταλληλότερο για εμάς.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ :


  1. HEALTH AID Di-Stress RELAX FORMULA – Φόρμουλα διπλής δράσης για την αντιμετώπιση του άγχους και της κόπωσης. Συνδυασμός βιταμινών του συμπλέγματος , χαλαρώνει τον οργανισμό, ενισχύει το νευρικό σύστημα, διατηρεί υγιή μεταβολισμό και ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας.
  2. POWER HEALTH COOL DAY - Μία ‘’Platinum’’ σύνθεση φυσικό βοήθημα για το άγχος, τα νεύρα και την κούραση. Ο πλούσιος συνδυασμός φυσικών συστατικών, όπως L-Θεανίνη, μελισσόχορτο, πασσιφλόρα και τίλιο, προσφέρει ανακούφιση από το άγχος χωρίς να επηρεάζονται οι σωματικές λειτουργίες. Ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Νιασίνη, Παντοθενικό, Β1, Β2, Β6, Β12) συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχική λειτουργία και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο βοηθούν στην μείωση της νευρικότητας και του άγχους.

ΠΗΓΕΣ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (MAYO CLINIC), HEALTH AID CATALOGUE, POWER HEALTH CATALOGUE
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καφρίτσα Άννη (Νοσηλεύτρια/Βοηθός Φαρμακείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου