Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Διπλός Καθαρισμός: Ένα Τελετουργικό Από Την Άπω Ανατολή


Μία ακόμη καθημερινή συνήθεια των γυναικών της Άπω Ανατολής, ο διπλός βραδινός καθαρισμός, τελευταία κερδίζει έδαφος στις δυτικές χώρες.

Ο καθημερινός καθαρισμός είναι η κίνηση που βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρείται υγιής από τα νεανικά μας χρόνια ακόμα. Με βάση μάλιστα τη σύγχρονη βιομηχανία ομορφιάς με χώρα προέλευσης την Κορέα, ο διπλός καθαρισμός προβάλλεται ως ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε από όλα όσα συσσωρεύονται καθημερινά στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;


Όπως  ακριβώς φανερώνει και η ονομασία του, είναι καθαρισμός που ολοκληρώνεται σε δύο στάδια με δύο διαφορετικής υφής και σύνθεσης προϊόντα. Ο μύθος θέλει τις γκέισες να είναι η πηγή έμπνευσης του διπλού καθαρισμού με το έλαιο καμέλιας να αποτελεί το πρώτο βήμα για να απαλλαγούν από το βαρύ, καθημερινό τους μακιγιάζ. Στο πρώτο στάδιο λοιπόν, χρησιμοποιούμε λάδι ή ένα balm και στο δεύτερο, γαλάκτωμα ή κρέμα για τις ξηρές, τζελ ή αφρό για τις κανονικές.

 

Πως λειτουργεί;


Όπως γνωρίζουμε και από τη χημεία τα όμοια διαλύουν όμοια. Σύμφωνα με αυτό, τα έλαια χρησιμοποιούνται στο πρώτο στάδιο καθαρισμού ακριβώς για να αφαιρέσουν προϊόντα με λιπαρή σύνθεση - για παράδειγμα, αντηλιακά, μακιγιάζ και σμήγμα. Ακολουθούν προϊόντα με βάση το νερό που απομακρύνουν περιβαλλοντικούς ρύπους, βακτήρια και σκόνη τα οποία, στη διάρκεια της μέρας, συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

 

Τι προσφέρει;

 

  • Είναι ο ιδανικός τρόπος για να αφαιρούμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά ακόμη και το πιο βαρύ μακιγιάζ.
  • Δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας που συνθέτουν το υδρολιπιδικό φιλμ, την ασπίδα προστασίας από το εχθρικό, εξωτερικό περιβάλλον.
  • Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία φαγεσώρων (μαύρα στίγματα). 
  • Διευκολύνει στη συστηματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων διατηρώντας την επιδερμίδα καθαρή και φωτεινή.
  • Προετοιμάζει ιδανικά το δέρμα να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων φροντίδας.

 

Κάνει για όλες τις επιδερμίδες;


Το βασικό κίνητρο για να υιοθετήσουμε αυτόν τον τρόπο καθαρισμού είναι ότι εξασφαλίζουμε βαθύ καθαρισμό χωρίς να συμπαρασύρουμε πολύτιμες ουσίες από την κεράτινη στιβάδα, γεγονός που προκαλεί έντονη αφυδάτωση, ξηρότητα και ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας. Ο διπλός καθαρισμός αποτελεί ιδανική λύση για το έντονο μακιγιάζ, τα αντηλιακά με ορυκτά φίλτρα και τις ξηρές επιδερμίδες, με την προϋπόθεση ότι στο δεύτερο στάδιο αναζητούμε συνθέσεις με ενυδατικούς παράγοντες. Και συστήνεται αποκλειστικά για το βράδυ.

Οδηγίες χρήσης:

  1. Τοποθετούμε μικρή ποσότητα από το έλαιο καθαρισμού στις παλάμες των χεριών μας και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις μασάζ σε στεγνή επιδερμίδα σε όλο το πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων των ματιών, αρκεί να μην περιέχει αρωματικές ουσίες.
  2. Αφαιρούμε το λάδι καθαρισμού με χλιαρό νερό ή τοποθετώντας μια νωπή -ιδανικά με χλιαρό νερό- μαλακή πετσέτα σε όλο το πρόσωπο για 10-20 δευτερόλεπτα.
  3. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το προϊόν καθαρισμού της επιλογής μας επαναλαμβάνοντας πάντα τις απαλές κινήσεις μασάζ.
  4. Ξεβγάζουμε με νερό, ταμπονάρουμε με πετσέτα και συνεχίζουμε με το προϊόν περιποίησης.

Γιατί να το κάνω;


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο διπλός καθαρισμός απαλλάσσει κάθε βράδυ την επιδερμίδα από όλα όσα συσσωρεύονται στην επιφάνεια, φράζουν τους πόρους και την κάνουν να ασφυκτιά χωρίς, το κυριότερο, να τραυματίζει τον υδρολιπιδικό της μανδύα. Ενώ παράλληλα είναι ένα τελετουργικό που αναζωογονεί τις αισθήσεις και ξεκουράζει το δέρμα. Μια δοκιμή αξίζει για να μας πείσει για την ευεργετική του δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου